Designer / produktutvecklare

Detta är en roll som ger mig mycket energi och glädje. Glädjen kommer mycket från att se hur en idé växer fram till något verkligt.

18-21 maj kommer jag att ha vernissage och ställa ut möbler och målningar på Galleri Engelson i Göteborg. Mer info kommer när det närmar sig, så håll utsikt under sidan Vad händer och kalendarium.

Om ni har behov av att utveckla produkter ta hjälp av mig antingen som föreläsare, facilitator eller ta in mig som konsult i ett projekt.

Ska ni ha en workshop? Varför inte då förbereda er så att effekten blir bättre? Så har andra kunder gjort och bokat föreläsningen Från Ax till Limpa till Champagne innan föreläsningen.

Jag har haft eget möbelgalleri, där jag både tog fram egna möbler samt ritade unika möbler på uppdrag från mina kunder.

Jag har fått pris för min kreativitet både i Sverige och utomlands och utvecklat prototyper som använts av elitlag.

Broslättsskolans logo

vann en designtävling som 8 åring. Åbyskolan som var mellan- och högstadie hade en häst som logo. Broslättsskolan låg bara 200 meter från Åbyskolan, men saknade en logo och lät alla rita förslag. Jag ritade en hästsko som blev det vinnande förslaget.

Active Health concept

Arken Art Garden Spa fick pris som årets spa konferensanläggning med motiveringen ”Uppskattad mötesplats toppar med konferenskoncept där hälsa och välbefinnande står i centrum” Vi var tre personer som tog fram ett nytt möteskoncept, där vi byggde om ett konferensrum. Vanliga stolar togs bort och ersattes med pilatesbollar och spinningcyklar med skrivplattor och mycket annat, dessutom kombinerade vi detta med passande utbud i spa:et.

Morgonen började i ett rum med ett ljus som gav energi, man fick energishoots, förslag på tidsupplägg med aktiva pauser, inga wienerbröd utan nyttiga och goda tilltugg. Lunchmaten var anpassad för att ge näring och energi. Målet var att få ut 65 minuters konferens på varje timma. De företagen som testade konceptet var mycket nöjda och bekräftade att de fick ut mer av dessa konferenser.

Draknästet för Windmill

Jag vann en lokal variant som Almi och Företagarna arrangerade. Jag anmälde mig väldigt sent, men hade en enorm fördel av min erfarenhet som talare och utbildare för att skapa en bra pitch. Tack vare priset kunde vi utveckla Windmill ytterligare och längre ner på sidan kan du se en film med den

MATematik

Sveriges mest innovativa kokbok och tredje plats i världens mest innovativa kokbok på Gourmand Cook Book awards i Paris 2009. Arrangören Edouard Cointreau (jag han tillhör Cointreau-familjen) sa flera gånger att han tyckte att vår bok var så rolig. Det var säkert en stor del i att vi (Anders Arnell och jag) som egenutgivare kom med i tävlingen bland alla stora och kända förlag

Festoval

namntävling för Festo – Det tyska företaget Festo gör produkter av mycket hög kvalité och hade två olika grenar. En som fokuserade på pneumatik och en för snickeri- och byggbranschen. Man ville dela dessa och skapade en tävling för att få fram ett namn för snickeri- och byggprodukterna.

Jag föreslog Festoval. En anspelning på Festival som är något positivt samt Val som hänvisade till det stora produktutbudet inom Festo. Festoval blev det vinnande bidraget och jag vann en fin bordssåg. Sen valdes dock det mer internationellt gångbara namnet Festool.

Fler kreativa lösningar

Stress Exit, boken med två framsidor för de normalt stressade och de superstressade.

I böckerna Bokstavsbyggarna finns nytänkande och funktionell design för att barn ska tycka att det är roligt med bokstäver. Bland annat hittar du additionsrim, där barnen får addera en bokstav till ett ord och så blir det ett nytt ord.

I filmen ser du en prototyp som hette Windmill. Vi tog fram den från en initial idé via olika prototyper, där den sista senare testades av både Frölunda Hockey och Alingsås handbollsklubb.

Den hade många fördelar, Frölundas fystränare Per Eklund var imponerad över hur bra den attackerade bålen, men steget till att gå till produktion var för stort så här stannade det vid en prototyp.

Den del som jag idag har påverkat mest är att förbättra olika applikationer. Som utbildningsansvarig i många IT-projekt, upptäckte jag ofta delar i applikationen som var otydliga, ologiska eller helt enkelt kunde göras bättre. Jag tog då med mig denna info till utvecklarna och ofta ändrades det till det bättre.